Shakira,

Shakira, "Billboard"da yılın ilk Latin Amerikalı kadını oldu.

Küresel süperstar Shakira, Billboard tarafından Yılın İlk Latin Amerikalı Kadını seçildi. 7 Mayıs'ta Telemundo'da yayınlanacak olan Latin American Women in Music Gala'da onurlandırılacak.

Gala, müzik endüstrisinde pozitif değişim, kapsayıcılık ve toplumsal cinsiyet eşitliği için aktif olarak çalışan Latin Amerikalı kadın sanatçıları, yöneticileri ve yaratıcıları onurlandıracak.

"Shakira, müzik dünyasının en büyük kadını. Onun sayesinde dünyanın dört bir yanındaki Latin Amerikalı kadınlara son derece kişisel müzikler yazma ve icra etme fırsatı verildi. Tek başına bir hareket yarattı ve bugün her zamankinden daha alakalı olmaya devam ediyor. zarafet, gelenek ve muazzam bir yetenek. O, müzikte bir kadının tanımı," dedi Billboard'da Hispanik müzik üzerine çalışan Leila Cobo.

Shakira, 2001'de "Whenever,Wherever" ile Billboard single listesine giriş yaptı ve 2006'da "Hips Don't Lie" ile bir numaraya ulaştı.

Kolombiyalı şarkıcı dünya çapında 95 milyondan fazla albüm sattı ve bu onu tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biri ve tüm zamanların en çok satan Latin sanatçısı yaptı. Üçü Grammy olmak üzere 300'den fazla ödülü var. 11 albüm çıkardı.

SB Balkan News Center / Novini.bg


 

Paylaş