Edirne'den vazgeçtik: Bulgarlar bir şehri daha basıyor

Edirne'den vazgeçtik: Bulgarlar bir şehri daha basıyor

Yerel halk, tatillerde daha ucuz ürünler için Romanya pazarlarına akın ediyor. "Telegraf", 25 levaya petrol, çeşitli yiyecekler, alkol ve kozmetik için toplu alışveriş gezileri düzenlendiğini yazıyor.

En çok satın alınan ürünler arasında ülkemizde bulunmayan markaları veya diğer popüler markalar yer almaktadır. Bazı ürünler kuruş düşüyor, ancak diğerleri önemli ölçüde daha düşük fiyatlara sahip.

Başlangıç ​​noktası Varna veya Balchik'tir. Ünlü hipermarketler ve alışveriş merkezleri de ziyaret edilmektedir. Artık 1 Temmuz, 29 Temmuz ve 12 Ağustos tarihleri ​​arasında yaz rezervasyonları için de teklifler var. Teklif, Mamaia'da bir plaj imkanı, Köstence'deki ahşap kilisenin yanı sıra ünlü alışveriş yerlerinin ziyareti ile bir gün içindir.

Ayrıca Bulgar mağazalarında satılmayan paket başına 10 BGN'den çeşitli saç maskeleri de bulunmaktadır. Gıda ürünleri arasında en çok tercih edilenler litresi 2,50 levaya ucuz yağ markaları olurken, ülkemizde aynı kalite leva 3,50 leva oluyor ve o da bir kerede 6 şişe alırsak olur dediler.

Ülkemizde süzme yoğurt 3,90 leva iken, kuzey komşumuzda aynı marka ve kesimde neredeyse bir leva daha ucuza alınabiliyor. Popüler bir Alman markasının bebek püreleri de biraz daha ucuz ve Romanya'da kavanoz 50 sent daha ucuz.

SB Balkan News Center / Novini.bg


 

Paylaş